Islam ja muslimit Suomessa

Badrin ja Uhudin taistelut ja vallihautasota

Muslimit joutuivat taistelemaan uskonsa vuoksi. Ensimmäinen taistelu muslimien ja mekkalaisten välillä käytiin Badrin keitaan läheisyydessä. Badrissa mekkalaisia oli kolminkertainen määrä muslimeihin nähden. Jumala lähetti enkelit taistelemaan muslimien puolesta. Niinpä muslimit saavuttivat voiton.

 

Uhudin taistelussa muslimit hävisivät, koska he eivät noudattaneet Profeetan käskyjä. Profeetta itse haavoittui. Jumala rohkaisi Muhammedia:

 

Älkää olko heikkoja, älkääkä murehtiko, sillä jos te uskotte, te olette ylimmät. Jos olette saaneet iskuja, ovat vihollisennekin niitä saaneet. Näin me annamme sotaonnen vaihdella ihmisten kesken, jotta Jumala tietäisi, ketkä uskovat ja ketkä teistä todistavat.

Imranin perheen suura (al-’Imran), 3:139-142

 

Viimeinen suuri taistelu käytiin vuonna 5 AH (v. 627). Silloin suuri mekkalainen sotajoukko lähti kohti Medinaa. Persialaissyntyinen muslimi, Salman al-Farisi ehdotti, että Medina turvattaisiin kaivamalla vallihauta, jonka ylitse ratsain liikkuvien hyökkääjien olisi vaikea päästä. Vallihaudan kaivamiseen liittyy paljon tarinoita. Bashir ibn Sa’din tytär kertoi tämän tarinan:

 

Äitini Amra bint Rawaha kutsui minut luokseen, antoi vasullisen taateleita helmaani ja sanoi: ”Tyttö, viehän isällesi ja enollesi Abd Allah ibn Rawahalle heidän lounaansa!” Minä otin taatelit ja lähdin matkaan. Kun kuljin Jumalan lähettilään ohi etsiessäni isääni ja enoani, hän kutsui minua: ”Tulehan tänne, tyttö! Mitä sinulla on mukanasi?” ”Jumalan lähettiläs”, minä vastasin, ”minulla on taateleita, jotka äitini lähetti lounaaksi isälleni Bashir ibn Sa’dille, ja enolleni, Abd Allah ibn Rawahalle.” Jumalan lähettiläs sanoi: ”Annahan ne tänne!” Minä kaadoin ne Jumalan lähettilään kämmeniin, eivätkä ne edes riittäneet täyttämään hänen yhteenliitettyjä kämmeniään. Hän käski tuoda esiin kankaan ja kaatoi taatelit sille. Sitten hän sanoi jollekulle: ”Huuda kaivajille ja käske heidän tulla syömään!” Kaivajat kokoontuivat ja ryhtyivät syömään noita taateleita. Taatelien määrä vain lisääntyi, kunnes kaikki lähtivät pois kylläisinä, ja taateleita jopa putoili kankaan reunan yli.

Ibn Hisham, Profeetta Muhammedin elämäkerta

 

Vallihauta saatiin valmiiksi juuri ennen hyökkääjien tuloa. Mekkalaisten armeija ei päässyt sen yli. Se piiritti Medinaa jonkin aikaa, mutta muslimit eivät luovuttaneet ja lopulta mekkalaisten oli lopetettava piiritys ja palattava tyhjin toimin Mekkaan.

 

 

Lähde: Islam – yhteinen uskomme

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Avainsanapilvi

%d bloggers like this: